Як поширюється COVID-19
Коли хвора людина чи носій захворювання з COVID-19 кашляє або видихає, виділяються краплі зараженої рідини. Більшість із них потрапляють у навколишнє середовище, поверхні та предмети – наприклад, письмовий стіл, телефони.
Люди можуть інфікуватись COVID-19:
– торкаючись забруднених поверхонь чи предметів, а потім торкаючись очей, носа чи рота;
– через повітряно-крапельний шлях від хворого на COVID-19, стоячи на відстані одного метра від інфікованої особи (іншими словами, COVID-19 поширюється аналогічно грипу).
Ризик ускладнень захворювання зростає з віком, а саме:
– люди старше 40 років є більш вразливими, ніж люди до 40 років;
– люди з ослабленою імунною системою та люди з такими захворювання, як діабет, захворювання серця та легенів тощо.
Прості способи запобігти поширенню COVID-19 на робочому місці
Низькі затрати, що наведені нижче, допоможуть запобігти поширенню інфекцій на робочому місці, таких як застуда, грип та шлункові розлади. Захищайте своїх клієнтів, підрядників та працівників.
Особам температурою необхідно залишатись вдома (або працювати вдома).
Особам з температурою, вищою за 37.3 ºC прийом жарознижуючих ліків таких, як парацетамол/ацетамінофен, ібупрофен або аспірин, може тільки замаскувати захворювання (інфікування).